In 2016 was ik gediagnostiseerd met chronische pancreatitis (alvleesklierontsteking), wat werd veroorzaakt door meerdere stenen in mijn alvleesklierkanaal. Ook had ik last van 15 kilo overgewicht.

De pijn die ik had is eigenlijk niet voor te stellen. Twintig uur per dag had ik een aanhoudende pijn. Daarnaast had ik om de 3-4 dagen zulke ernstige pijnaanvallen dat ik de hele dag in bed moest blijven.

Ik kon niet functioneren als een normaal persoon; ik kon niet normaal eten, niet normaal slapen, geen leuke dingen doen met mijn familie, het was vreselijk.

In die periode was het voor mij ook ziekenhuis in, ziekenhuis uit, met constante onderzoeken.

Na die onderzoeken vertelden de specialisten mij dat mijn enige optie was om mijn halve alvleesklier operatief te laten verwijderen, om zo in een keer af te zijn van de stenen en de ontstekingen.

Ik wilde dit eigenlijk helemaal niet, want leven met een halve alvleesklier zou een hoop andere problemen met zich meebrengen de rest van mijn leven en de doktoren konden me ook geen garantie geven dat mijn problemen voorgoed voorbij zouden zijn.

Toch was het standpunt van de doktoren dat eigenlijk geen keus had en dat ik binnen drie maanden tijd sowieso geopereerd moest worden, omdat de stenen in grootte aan het toenemen waren.

Ik was ten einde raad, want ik wilde kostte wat het kost die operatie afwenden.

Het was toen dat ik voor het eerst hoorde van Niko en zijn manier van behandelen.

Ik had destijds nog nooit van orthomoleculaire geneeskunde gehoord en ik vertrouwde het internet niet als bron van informatie over gezondheid. Voor mij is het heel belangrijk als ik met een persoon werk die ik persoonlijk ken en kan vertrouwen.

Daarom was het ook fijn dat ik een persoonlijk gesprek met Niko kon voeren zodat we elkaar eerst leerden kennen.

Tijdens onze eerste afspraak werd ik meteen gerustgesteld door Niko dat de operatie afgewend kon worden, op voorwaarde dat we meteen zouden beginnen met het programma.

Aanvankelijk vond ik het moeilijk te geloven dat de operatie kon worden afgewend; vijf specialisten zeiden namelijk dat de operatie niet af te wenden was.

Toch besloot ik de behandeling van Niko een kans te geven. Wat er daarna gebeurde had ik totaal niet verwacht.

Binnen de eerste tien dagen van het programma nam mijn chronische pijn met 50-60% af in hevigheid. Ook had ik sindsdien voor het eerst in mijn leven geen pijnaanval gehad, wat ik normaal om de zoveel dagen kreeg. Deze resultaten zetten zich door, waardoor op een gegeven moment mijn pijn compleet verdwenen.

Na drie maanden werd ik onderzocht en de specialisten waren stomverbaasd.

Ze zeiden dat bepaalde stenen er niet meer waren en dat de grotere stenen niet waren gegroeid in omvang.

Ik hoefde niet geopereerd te worden! Op dat moment was ik al 10 kilo afgevallen, was ik totaal pijnvrij en ik kon ik mijn geluk niet op! Dit heeft zich daarna doorgezet, waarna ik de laatste stenen met ultrasound heb verwijderd.

Sindsdien ben ik compleet vrij van welke klachten ook, en ik voel me fitter en beter dan ooit te voren.

Ik zou Niko’s programma aan iedereen aanbevelen die chronische klachten heeft, vooral als je voelt dat je niet voldoende geholpen wordt door “normale” doktoren. Uiteindelijk draait het allemaal om de resultaten en ik heb binnen 10 dagen van het volgen van het programma meer resultaten gezien dan in 2 jaar tijd van ziekenhuisbezoeken en onderzoeken.

Ook ben ik mijn overtollige kilo’s kwijtgeraakt, en zelfs mijn vrouw heeft er profijt van gehad. Nu, twee jaar later, ben ik enorm dankbaar dat ik door het ontdekken van dit programma een operatie af heb kunnen wenden en weer mijn leven volledig pijnvrij kan leven. Dat had ik niet eens durven hopen twee jaar geleden.

Niko, dank je wel voor alles!

 

Giannis Giannoulis chronische pijn verminderen orthomolucair arts
Giannis Giannoulis